• darkblurbg
    Mayflower

Offgrid leven en wonen betekend zonder nutsvoorzieningen alles zit in het huisje. U kunt kiezen voor een huisje met installaties die energie halen uit zonnepanelen en collectors voor het opwarmen van water. 

In Nederland is het alleen niet mogelijk om een constante stroom van energie uit zonlicht te halen daarom zijn zonnepanelen wel een goede optie maar op een (mobiel) tiny house passen maar een beperkt aantal panelen. Er moet dus een alternatieve stroomvoorziening bijgezet warden als backup. 

Wij leveren daarvoor een stille stroomgenerator die diesel of benzine verbruikt. Het is een keuze die goed overwogen moet worden gezien ons klimaat en wat te denken van het milieu aspect.

Een tiny house kan tot ongeveer 2,8 Kwh verbruiken wanneer alles aanstaat. Uit 6 zonnepanelen van 300 watt. Bij een gemiddelde opbrengst van 3,6 Kwh x 70% komt dat net uit. Een paar goede speciale batterijen slaan de productie van solar energie op.

Zonnecollectors zijn panelen met glazen buizen waarin water efficiënt wordt opgewarmd door zonlicht en vervolgens wordt opgeslagen in een boiler.

Afhankelijk van de behoefte aan warm water en het afstellen van het aantal graden zal in donkere tijden bij verwarmd moeten worden. Dat kost stroom. Dat is ook een rede om een stroomgenerator als backup te gebruiken.

Het vaste huisje is zeer goed geïsoleerd en behoeft niet een grote warmtebron te hebben. 

Bij een vast huisje is het mogelijk om een pelletkachel met CV en opslagbuffer in een schuurtje bij het huisje te plaatsen. Er zit een hoge subsidie op deze kachels. Verwarmen kan dmv vloerverwarming of radiatoren.